pirmdiena, februāris 28, 2011

DIENAS IEDVESMA - 28.02.2011

Ak vai, cik vēlu iznācis ieraksts šovakar! Bet neko darīt, diena uzņēma apgriezienus pēc pusdienlaika un tā arī turpinājās pilna lielāku un mazāku darbiņu līdz pat šim brīdim. Un tagad - dienas iedvesma!


{ Ilustrācija }

Chet Art


{ Papīrs }

Design Army


{ Interjers }

Atgādina mākslas skolu kādā mazpilsētā pie jūras... Team Living via Sanctuary 


{ Mode }

The Sartorialist

Jaukas atlikušās Februāra stundas!
O.

GARDI KEKSIŅI, KAS ĻAUS SAGLABĀT BRĪVDIENU SAJŪTU ARĪ PIRMDIENĀ

Apsveicu ar jaunas nedēļas iesākumu! Cerams nākamās dienas Tev būs ne tikai darbīgas, bet arī priekpilnu brīžu, mazāku vai lielāku sasniegumu un dažādības pilnas. Kāda bija Tava nedēļas nogale? Es savas brīvdienas vienmēr cenšos izbaudīt pilnībā, pēc iespējas mazāk laika pavadu dīkā un tās sapakoju ar dažādiem notikumiem un pieredzēm. No vienas puses tas nozīmē, ka tā īsti nekad man nav brīža, kad neko nedarītu un atpūstos pilnīgi no visa, bet no otras - mani šausmina doma par izniekotu brīvo laiku. Tā nu šis weekends ne ar ko nav atšķīries no citiem aizņemtības ziņā - tieši tā, kā man tas patīk! Sestdienas lielāko daļu pavadīju dzīvojoties pa stalli, palīdzot reitterapijā, pieskatot mazos delverus-cilvēkbērnus un izbaudot ciešo saikni ar dabu. Viens no lieliskākajiem dienas brīžiem bija, kad kopā ar V. devāmies izjādē pa mežu un mūsu ceļu šķērsoja 4 jaunas stirniņas - nu romantisko filmu repertuāra cienīgi. Vēl pirms pāris mēnešiem būtu grūti bijis iedomāties, ka arī V. sēdēs zirgā un kopā ar mani darbosies stallī.. Tagad tas ir kļuvis par lielisku veidu kā kopīgi pavadīt brīvdienu un man ir liels prieks, ka varam dalīties ar manu lielo aizraušanos! Un vēl jo vairāk pateicīga es jūtos par to, ka varu atgriezties tur, kur jau sen vēlējos atkal būt - Meždruvās. Jā, par īstu jātnieku, sportistu es kļuvu pateicoties manai lieliskajai trenerei Temperamentā, bet Meždruvas man bija ģimene. Un, lai gan ģimene ir izklīdusi, vieta ir palikusi un sajūta arī. Tad jau redzēsim kā tas izvērtīsies, bet šobrīd četrkājaino draugu aprūpēšana un laiskas izjādes mežā ir tieši tas, kas man ir nepieciešams, lai atgrieztos zirdzinieku pasaulē :)

Lai cik tas nebūtu neticami, ir pagājuši vairāk kā 5 gadi no šī foto uzņemšanas brīža
Sestdiena turpinājās ar fondī izmēģināšanu pie V. vecākiem. Es, diemžēl, kārtējo reizi konstatēju, ka liela siera koncentrācija noteikti nav manā gaumē, bet ar prieku gaidīšu šokolādes fondī! Pēc tam sekoja Eirovīzijas skatīšanās, nu, esmu varbūt sekla, bet esmu noskatījusies visus raidījumus un esmu patiesi lepna par to, ka Latvija beidzot atkal sūta kaut ko tiešām labu uz šo konkursu - es pat teiktu, ka, tāpat kā Prāta Vētras un Busuļa gadījumā - pārāk labu. Bet nu, Abrraka dabrraaaa, Tava maģija labaaaa - nevaru vairs izmest no galvas un atsauc atmiņā kādu leilisku vakaru Ventspilī :)

Svētdienas agrāk nebija manas mīļākās dienas, bet šķiet, ka esmu iemācījusies tās izbaudīt :) Galvenais ir pārliecināties, lai dienā būtu kaut kas, ko sagaidīt ar prieku, tā vietā, lai tā aizritētu vienmuļā bezdarbībā.. Piemēram, šo svētdienu iesāku ar mājas kārtošanu, tad devāmies uz kino, pēc tam braucu ciemos pie pārlieku sen nesatiktām draudzenēm un vakara noslēgumā uzņēmu pie mums viesos vecākus - lielisks brīvdienu noslēgums! Starpcitu, filma, uz ko gājām, Karaļa Runa - patiesi izcils, šarmants, elegants kino meistardarbs. Nepretenciozs, sirsnīgs, stilistiski un aktieriski perfekts - tieši tāds, kā man patīk :)

Hei, man ir viena maza pirmdienas apņemšanās - gribu beidzot uzmargot tos lieliskos, skaistos keksiņus, kurus angliski sauc par cupcakes. Būs jāpamēģina recepte no manas mīļākās online cooking guru bloga - Cannelle et Vanille , kuras autore, lieliskā Aran, spēj iekārdināt jebkuru ar savām eksotisku smaržu un garšu pilnajām basku receptēm un izcilo fotomākslu, kas izceļ viņas ēdienu neatkārtojamo raksturu tik pat labi, cik to nosaukumi. Spied šeit, lai dotos uz citronu - pistāciju - prosas keksiņu recepti. Pa virsu liek putukrējumu, kam piejaukta citronu sula un citrona miziņa.


Recepte un foto: © Cannelle et Vanille

 Tiekamies šodien Dienas iedvesmas postā! 
Lai veicas,
O.

piektdiena, februāris 25, 2011

DIENAS IEDVESMA - 25.02.11

Vēlos Tevi iepazīstināt ar rubriku, kas saucas - Dienas iedvesma. Šeit es ik dienu parādīšu Tev ko  sirdi sildošu, smaidu izraisošu, prieku atnesošu, vienkārši skaistu - vienu ilustrāciju, vienu papīra/grafisko/kaligrāfisko dizainu, vienu interjeru un vienu modes/skaistuma attēlu. Ja nu iedvesma akurāt tajā dienā liek, tad varbūt pievienosies vēl kas, piemēram, skaisti un apetīti raisoši ēdieni vai vienkārši uzrunājoša fotogrāfija. :) Nu tad aiziet!

Šodien, sekojot iepriekšējam postam, man prātā ir ziemas noskaņas.. Viss tik balts, apsarmojis un mierpilns... 

{ Ilustrācija }

Alberto Cerriteno    

{ Papīrs }

Blackbird Letterpress + Betsy Dunlap via Oh So Beautiful Paper

{ Interjers }

Gardener & Marks via House Of Bliss

{ Skaistums }

Nezināms avots via Sunday In Bed

{ Foto }

Nezināms avots via Everything you love to hate

Lai Tev lieliska atlikusī piektdiena!
O.

VISS TIK BALTS, TIK BALTS

{ Angļu versija šeit }

Labrīt piektdienā! Diena gan jau sen sākusies un ar pilnu sparu, kā jau ierasts pirms nedēļas nogales. Visi steidz atdot savus drukas darbus, lai tie būtu gatavi jau pirmdien. Savā ziņā man patīk piektdienas steiga - tas nozīmē, ka darba diena aizritēs tik ātri, ka nepaspēšu pat pamanīt, kad pulksteņa rādītāji nepielūdzami šķērsos pulksten sešus un tikpat ātri aizjoņos līdz visiem septiņiem. Tieši tādēļ piektidenas rītu cenšos īpaši izbaudīt... par spīti tam, ka esmu tāda guļava, ka vienmēr noguļu līdz pēdējam brīdim un tad viss jādara lielā steigā! Neviens nevar man atņemt to lielisko rīta pusstundu, ko pavadu braucot ar auto, vispirms vedot draugu uz darbu, kas ir rīta lieliskākais notikums, pēc tam divvientulībā ar Misteru Hamfriju (manu Saabiņu) traucoties pa krastmalu. Vienīgais, kas man trūkst šādā lieliskā dienas sākumā, ir krūzīšu turētājs panelī, kur ievietot vai nu rīta kafiju termokrūzē, vai gumijkončas, kuras pārdod īpašajos "car cup" iepakojumos. Būs kādā brīdī jādodas krūzīšu turētāja meklējumos, jo manā auto tā vietā ir plastmasas aizbāznis.. :(

Vēl kāda jauka piektdienas īpašība ir tā, ka piektdienas pēc iespējas veltu fotogrāfijai. Tā kā darbalaiks iestiepjas tumšajās diennakts stundās un fotoaparāts patiesībā pieder draugam (kuram tas šodien tieši ir nepieciešams), tad ne vienmēr izdodas pašai doties kadru medībās.. lai gan šorīt tik ļoti gribējās piestāt ceļā uz darbu un iemūžināt balto pļavu, aiz kuras mierīgi guļ baltā Daugava, kuras otrā krastā balti dūmi lēnām ceļas no balto koku rindās ieskautās baltās rūpnīcas baltā skursteņa... man tik ļoti patīk white-on-white interjeros un dizainā, bet šis ir dabas dizaina meistardarbs!  Protams, es neesmu vienīgā, kuru fascinē šī dabas parādība, tāpēc vēlos Tev parādīt, kādus brīnumainus kadrus ir noķēruši fotogrāfi no Behance tīkla. Enjoy! :)


{ Mikko Lagerstedt }





IR PIENĀCIS JAUNS SĀKUMS!



Sveiks! Lai kādi ceļi Tevi būtu atveduši uz šo lapu, ļauj man Tev pateikties par to, ka esi atnācis ciemos! Un varu Tev visai droši apgalvot, ka, ja vien Tevi interesē personisks dizains, skaistais Tev apkārt, papīrs un tā neskaitāmie pielietošanas veidi, uzrunājoša fotomāksla, patiesi interesanti interjeri un Tu meklē iedvesmu savai ikdienai - Tu esi atnācis uz pareizo vietu, jo es esmu tāda pati kā Tu. Arī mani aizrauj, fascinē un apbur viss, kas ir saistīts ar grafisko dizainu, fotogrāfiju un interjeriem, bet tik pat ļoti skudriņas skrien pār muguru, aplūkojot vienkārši skaisti notvertu ikdienas mirkli. Jo manuprāt viss ir atkarīgs no tā, kā mēs uz to paskatāmies. Un es uzskatu, ka mūsu pasaulē ir ļoti daudz burvīgā, ko atrast un saskatīt.



Savu blogu iesāku rakstīt pirms vairākiem mēnešiem angļu valodā - tādēļ, ka šī valoda ir vēl viena no lietām, kas mani aizrauj, tāpēc, ka baidījos, ka, to nepielietojot ikdienā, zudīs bijušais līmenis. Nu ir pienācis laiks, kad gribu vērsties pie latviešu lasītāja un parādīt Tev, cik pasakainas lietas spēj radīt cilvēks.



Taču brīdinu Tevi uzreiz - mēdzu aizrauties ar pārdomām, ikdienas notikumu atstāstiem un tamlīdzīgām lietām, tikai tik daudz, lai Tu zinātu kas un kāda es esmu. Tātad, es strādāju lielā tipogrāfijā, nodarbojos ar grafisko dizainu, maketēšanu un tamlīdzīgām figņām. Es daudz sapņoju un spītīgi sev saku, ka tie nav sapņi, bet gan mērķi. Man ļoti patīk autovadīšana un tāpat sapņoju par piedalīšanos īstā rallijā. Man patīk spēlēt ģitāru un esmu zirdzinieks ar stāžu. Es fotogrāfēju ar Pentax aparātam uzskrūvētu Zenīta objektīvu un tas mani dara laimīgu. Mani dara laimīgu arī piena putotājs, jo tas padara parastu kakao pavisam debešķīgu. Man patīk griezt, līmēt, īpaši ar karstās līmes pistoli, locīt, radīt ar rokām. Man patīk skaists un veselīgs ēdiens, kura nosaukums vien liek siekalām saskriet mutē. Man patīk tekstūras, kas rada asociācijas, aksesuāri, kas liek justies īpaši, smaržas, kas ieved aiz rokas kādā paralēlā pasaulē. Man garšo bezalkoholiskais karstais mojito un karstā šokolāde, kas liek visparastākajam ikdienas mirklim kļūt neizsakāmi baudāmam. Man patīk, ka šodien tiku pie jaunām, pūkainām čībām (kuras bildē izskatās jau nodilušas, bet tā nav, apsolu!). Patiesību sakot, saraksts ar lietām, kas man patīk (ko esmu pierakstījusi, tāpat kā daudz ko citu, jo man patīk pierakstīt) ir tik garš, ka man laiks apstāties un vēlreiz atkārtot - esi sveicināts un ceru, ka iegriezīsies šeit ne reizi vien. Nākamreiz, kad nāc ciemos, paaicini līdzi draugu - jo vairāk mēs būsim, jo jautrāk mums būs, vai ne? Priekā!

O.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...