pirmdiena, novembris 07, 2011

ILUSTRĀCIJAS | Jon Klassen

Uhh, pēdējā laikā dzīve ir pavisam izgājusi no ierastās rutīnas - iepriekšējo nedēļu pavadīju Rīgā un piedalījos jauno mediju festivālā Tehnoekoloģijas, šonedēļ iWeek ietvaros lekciju vietā vorkšops.. Bija jau interesanti un patīkami padzīvoties pa hometown, bet cik labi ir būt mājās! Jau biju piemirsusi, cik omulīgs ir mūsu dzīvoklītis un cik mājīga ir Liepāja. Vienīgā problēma - ir tik grūti savilkt ciešāk pavadas un ar entuziasmu un enerģiju mesties pie savu projektu īstenošanas. Bonusā vēl rudenīgi aizmiglotais miers, kas pārņem, kad lapas birst no melnajiem, trauslajiem koku zariem... Šādās situācijās es prokrastinēšanu mēģinu attaisnot, darot kaut ko tikai pa pusei noderīgu - klīstot pa interneta bezgalīgajiem iedvesmas avotiem. Mans lookbook piebāzts ar nu tik smukiņām papīrlietiņām, bet blogam tiks kāds lielisks ilustrētājs.

Pirmais jau ir niks - burst of beaden - šī asprātīgā vārdu spēle vien jau liecina par Klāsena rotaļīgo stilu. Mani piesaistīja šis hellovīnam piederīgais stāstiņš:


Un cik gan jauki ir šie putni, kas kāzu viesiem palīdzēja atrast savus galdus?


Piedaloties vorkšopā festivāla laikā, tā vadītāji aicināja mūs padomāt par  stāsta nozīmi attiecībā uz vietām, lietām, skaņām... Klāsons ir izmantojis mēbeļu ilustrācijas kā stāstu pamatu. Gan jau mums katram mājās ir kāda veca mēbele, kurai ir liela sentimentāla nozīme tieši ar to saistīto stāstu dēļ. Piemēram vecvectēva taisītā bufete, krēsls, kura rokas atbalstu bērnībā sanāca salauzt vai pirmais darbagalds.. Ik katram no tiem ir savs stāsts!



Šī ilustrācija būtu man noderējusi kompozīcijas uzdevumā, kur mums bija jāveido savu vārdu vai iniciāļus no kāda dzīvnieka stilizēta attēlojuma :)


Nu šis ir vienkārši superīgi! (nospiežot uz attēla var apskatīt lielāku versiju!)


Protams, ka arī kuģim ir savs stāsts


Vēl kāda vārdu spēle :)


Vienvārdsakot es varētu turpināt šitā vēl ilgi, tāpēc, ja ir interese, aicinu jūs doties uz Klāsena mājaslapu un izpētīt pašiem šī autora burvīgās ilustrācijas:

{ www | twitter }

Ak, vēl tikai kāds video - tādas alternatīvi andergraundīgas, mazpazīstamas īru grupas mūzikas video, par kura animēšanu bijis atbildīgs Mr. Klāsens!







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...